Frågor och svar! | En blogg om familjeliv, renovering och mängder av kärlek.
hjartaminfamilj

En blogg om familjeliv, renovering och mängder av kärlek.

Annons

Frågor och svar!

– Vad har du för mål? Framtidsplaner?
Jag är så kluven i den här frågan. Jag vill egentligen väldigt mycket men är osäker på vad som är rätt för mig just nu. Men jag skulle absolut vilja jobba med inredning och/eller marknadsföring.
Hur hinner du med allt?
Ja det är en extremt bra fråga utan något direkt svar, haha. Jag har nog bara lärt mig att anpassa mig efter vad jag vill/behöver hinna med och jag är igång från 06-01 varje dag, jag går upp tidigt och lägger mig väldigt sent, älskar att ha rent och snyggt och gillar att pyssla och greja så jag gör så mycket jag bara orkar och hinner.
Sen är mina barn alltid med på allt jag gör och jag låter dom hjälpa till.
– Hur länge har ni bott i huset? Jobbar du när du inte är mammaledig?
Linus köpte huset för fem år sen och jag har bott här i tre och ett halvt år.
Jag jobbar som personlig assistent när jag inte är mammaledig men kommer troligtvis inte gå tillbaka till det. Jag älskar mitt jobb men av olika skäl passar det mig inte längre.
– Ni har ett så fint hem! Vad är det för märke på tapeten i vardagsrummet?
Tusen tack!! Haha det är så galet många som undrat och nu vet jag att den heter “medaljong” och är köpt på happy homes för fyra år sen.
– Så vacker du är! Vad använder du för smink? Din bas är flawles! 
Tack tack tack, vad glad jag blir! Jag använder acne fighting fondation från elf, finishing powder från mac och bronser från the balm “bahama mama”
– När träffades du och din kille? Tänker på att Emilia och Lex är så tätt i ålder! Det måste vara underbart att se barnen ha så stort utbyte av varandra!
Jag och Linus hade en fling för 7 år sen, därefter blev vi väldigt nära vänner, så vi hade känt varann i 4 år. Linus och Emilias mamma gick isär innan Emilia var född så jag och Linus blev ihop när Emilia bara var någon månad.
Det är underbart att ha barnen tätt även om det är oerhört mycket jobb och kräver mycket tålamod. Dom har så roligt ihop och är så fina mot varann.
– Hur får du ihop vardagen med två små? Vart hittar du all inspo till inredningen?
Jag skulle vilja svara att jag helt enkelt är en super-morsa men det blir kanske lite väl malligt, haha.
Skämt åsido så är det naturligtvis ett pussel, och jag bryter ihop många gånger, speciellt eftersom dom varannan vecka är 3 stycken och min sambo aldrig är hemma. Men jag älskar att ha projekt igång, älskar att ha rent och fint och mina barn är ju min vardag varje dag, så allt jag vill göra hittar jag tid till.
Jag passar tex aldrig på att vila när barnen gör det (även om jag ibland skulle behöva) utan då tvättar och städar jag, tar in ved, rensar, målar, river, renoverar osv…
– Hur ser mat rutinerna ut för dina barn?
Frukost – något snacks – lunch – mellanmål – middag – kvällsmat (välling beroende på hur sent vi ätit)
– Lagar du alltid mat och mixar eller köper du på burk?
Jag har testat båda delar men nu ger jag bara burkmat.
– Kan du inte uppdatera oftare?
Min plan är att bara “jobba” med detta ett tag så det kommer hända mycket på mina kanaler framöver.
Anledningen till att jag inte uppdaterat något alls det senaste är för att jag inte har någon tillgång till att ta bra bilder och då tycker jag hela charmen med bloggandet försvinner, jag själv älskar att kolla på bloggar med grymma bilder.
– Skulle vara kul att se vad ni äter mer, du och barnen?
Ja jag kan absolut visa mer av vad vi äter.
– Tycker du om julen?
Jag älskar julen, den absolut bästa högtiden enligt mig. Allt är mysigt och handlar för mig om familjen, barnen och att få vara tillsammans, hela december är mys för mig.
– Har du låtit barnen äta socker före ett års ålder? Jag har men verkar som folk tycker man är helknäpp!
Ja det har jag gjort och jag skäms inte för det för fem öre. Många vill gärna påpeka och ifrågasätta men jag gör som jag vill med mina barn, andra gör som dom vill med sina. Jag låter naturligtvis inte Penny äta godis tex, men äter vi glass får hon smaka en sked, eller äter vi pepparkaka får hon en liten bit.
– Hur brukar dina dagar se ut? vad hittar ni på?
Vi går upp, jag dricker kaffe och barnen myser i soffan en stund, sen äter dom frukost och jag passar på att plocka med något eller plockar ur diskmaskin, sen leker vi lite på fm innan vila, jag städar och plockar (som vanligt, haha) och sen äter vi lunch, går ut en stund, åker till vänner eller åker och handlar, sen hem och busa, vänta på pappa, äta kvällsmat framför tvn och sova.
Det är ju såklart väldigt olika från dag till dag men vi har oftast fullspäckade dagar och är oftast i stan på em och handlar eller gör ärenden.
– Besöker du öppna förskolan eller annan aktivitet för barnen?
Nej det gör jag inte just nu, vi umgås så mycket med vänner och andra barn så jag känner inte att mina barn har det behovet att åka till öppnis.
– Varför visar du bara perfekta bilder och aldrig på röra och stök?
Det här är typ den vanligaste frågan jag får och svaret är oerhört enkelt. För att jag hatar röra och stök, så dom få gångerna som det är så (typ efter lek eller när vi ätit) så fotar inte jag det och visar alla mina 9000 följare, jag själv blir inte ett dugg inspirerad av andras stökiga hem. Sen tror och hoppas jag att alla förstår att mitt hem inte alltid är perfekt, jag har tre små barn, två hundar och ett hus på 300 kvm, självklart är det rörigt här ibland.
– Tips på bra amningsbhar?
Jag har köpt mina på hm och har varit nöjd med dom.
– Salt eller socker människa?
Socker helt klart.
– Har du alltid varit så smal och fin? eller hur håller du igång kroppen? äter strikt?
Först och främst, tack! Jag är bara såhär i kroppen, jag äter verkligen inte strikt men skulle absolut behöva bättre matvanor, jag äter mycket skit, småäter jämt och tränar inget. Dock tränade jag crossfit ett tag och ska börja igen, mådde helt klart bättre av att träna och röra på mig ett par gånger i veckan.
– Äter barnen mycket grönsaker?
Ja dom äter grönsaker och gillar det mesta faktiskt.
– Har du gett napp till barnen direkt efter förlossningen?
Ja det har jag gjort och dom har tagit napp efter bara några dagar båda två.
– Kan du inte börja vlogga?
Det har varit på gång väldigt länge, men sen hände lite grejer som gjorde att jag tappade suget, nu är det dock på kartan igen och jag ska ta tag i det efter årsskiftet nu, jag vill bara ha en plan och ett mål med min framtida kanal.
– Har ni planer på att skaffa djur på gården? höns eller dylikt?
Vi har två hundar, amstaffar.. Och Linus vill ha höns och jag vill ha häst så det kommer med största sannolikhet bli djur på gården i framtiden när tiden finns.
– Du har skrivit att du är pedant, hur ofta städar du? tvättar du? hur viktigt är det för dig?
Ja, väldigt pedant. Vi är mest på nedervåningen om dagarna och där dammsuger jag 3-5 gånger om dagen, jag torkar golv minst varannan dag och torkar där vi ätit eller tappat saker varje dag. Jag behöver tvätta minst en maskin om dagen men med handen på hjärtat så har jag helt tappat kontrollen över tvätten, fyfan vad tråkigt det är och alla i familjen har för mycket kläder så när det väl är tvättat får inget plats, ne, tvätten är inte min grej. Men att ha rent och fräscht är extremt viktigt för mig. Linus får aldrig lägga sig i städningen hemma. Han skulle bara slarva eller göra fel, haha!
– Fick du någon bristning vid förlossningen?
Jag antar att du syftar på bristning i underlivet? Jag har varken fått en bristning eller spruckit något. Jag har heller inte fått några bristningar på magen.
Pjuh, nu har jag svarat på alla frågor och ska nu hoppa in i duschen och hinna packa barnens alla grejer innan dom vaknar.
Önskar er en fin dag!
Puss o kram o hej!
image
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
hjartaminfamilj

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats