Julstress, press och instagramhets! | En blogg om familjeliv, renovering och mängder av kärlek.
hjartaminfamilj

En blogg om familjeliv, renovering och mängder av kärlek.

Annons

Julstress, press och instagramhets!

Ja, som titeln lyder, julen är fantastisk men har blivit så upp över öronen hetsig över sociala medier att jag vill kräkas!

Jag är en riktig jul-sucker, jag älskar den och allt som hör den till.

Mys med familjen, pyssel, bakning, julklappar, maten, snön (som vi inte verkar få se röken av) snögubbar, granen, tomtar och glögg.

Ja jag älskar den här högtiden!

 

Men helt ärligt nu, det hetsas så på sociala medier så jag bli illamående.

Man ska ha den perfekta granen, dom perfekt inslagna paketen, man ska helst baka 20 sorters godis, köpa mängder med svindyra paket och man ska däremellan hinna mysa och pyssla i stort sätt varje dag hela december.

I år har vi bara fokuserat på myset. Vi har bakat, vi har klätt granen, vi har köpt julklappar, men inte under någon form utav stress eller prestationsångest som man annars lätt kan känna efter att ha sett vad alla andra gjort.

Barnen har klätt granen själva, vi har bakat 4 olika sorter och dom flesta julklapparna är beställda på nätet.

Jag kände i början av december en jäklans massa ha begär på julklappar till barnen, planerade att göra om deras rum och letade inspiration på instagram, började få en bild av vad jag ville göra och kikade i samband med det på julklappar, och det bara ballade ur, jag ville ha allt, kände att jag behövde allt.

Det är väl baksidan av instagram och sociala medier över lag, att det skapa ett sånt extremt ha begär hos folk.

Jag brukar dock inte alls bli sån, hetsig och känna att jag måste ha något någon annan har, och jag skulle definitivt aldrig köpa något jag inte har råd eller möjlighet att köpa.

Så i år gjorde jag faktiskt så att jag rensade båda barnrummen på två sopsäckar med leksaker och skänkte till barn som inte har något, jag kände att mina barn har så mycket prylar som dom aldrig använder och grejer som dom blivit för stora för, så jag har köpt julklappar till barnen med gott samvete i år, det känns så bra.

 

Vad jag köpt till barnen kommer i ett eget inlägg sen, jag har bytt ut plast mot trä och till Emilia har vi bara försökt tänka utveckling och sysselsättning.

 

(Vill bara tala om att jag inte lagt någon fokus på bloggen just nu av anledning att jag inte har någon kamera att fota med, och för mig är det halva charmen med att läsa bloggar, att någon lagt ner tid på att ta fina bilder, så så fort jag har möjlighet att fota som vanligt kommer det uppdateras som vanligt!)

 

Puss o kram o hej.

image image image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
hjartaminfamilj

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats